150 let Alpenverein

Rakouský Alpenverein (OEAV) byl založen v roce 1862, v roce 2012 slaví OEAV 150 výročí založení. Dnes je v OEAV registrováno 415 000 členů. Významné výročí vzniku druhého největšího horského svazu na světě bude po celé období roku 2012 připomínat mnoho akcí a událostí, které budou probíhat nejen v Rakousku ale i jiných alpských oblastech.

Alpenverein 150 let

150 LET OEAV – TIP NA ZAJÍMAVÉ AKCE V ROCE 2012

Některé zajímavé akce, které proběhnou v průběhu roku 2012 na mnoha místech Rakouska. Na všech těchto akcích bude připomínáno 150 výročí založení OEAV.

VÝSTAVA „Erlebnis Berg – 150 Jahre Alpenverein“ ve Vídni.

Náplní výstavy bude nejen bohatá historie OEAV a alpinismu, na mnoha exponátech budou prezentovány i rozsáhlé informace o horách a alpinistickém hnutí ze současného období. Výstava se uskuteční ve Vídni v termínu 14.3.2012 – 22.6.2012 ve výstavních prostorách Energie-Haus, Mariahilfer Straße 63, A 1060 Wien. Otvírací doba bude pondělí – čtvrtek 9.00 – 18.00 hod a pátek 9.00 – 15.00 hod. Vstup na výstavu bude zdarma!

PUTOVNÍ VÝSTAVA „150 let Alpenvereinu“

Výstavu se zaměřením na historii OEAV budou mít možnost shlédnout členové AV i obyvatelé několika rakouských měst. Putovní výstava proběhne v Linzi v termínu 26.3. – 16.4.2012, v Innsbrucku v termínu 1.4. – 1.5.2012, v tyrolském Landecku v termínu 4.5. – 18.5.2012, od poloviny května do poloviny června ve štýrském Riegersburgu, od 2.6. do 23.6. v hornorakouském Braunau a od 29.9. do 13.10.2012 v dolnorakouském Möndlingu.

OTVÍRÁNÍ HORSKÝCH CHAT 30. června 2012

V sobotu 30.6.2012 proběhne na všech horských chatách v Rakousku, které jsou ve vlatnictví sekcí OEAV, slavnostní otvírání chat. Tento opening horských chat bude zcela zaměřen na 150 výročí založení OEAV, překvapením bude velká losovací soutěž a mnoho zajímavých cen pro návštěvníky chat.

PEAK PROJECT 28. – 29.června 2012

Na výše uvedené dny připravil OEAV spolu s firmou MAMMUT rozsáhlý projekt – na 150 vrcholech v Alpách proběhne oslava 150 výročí založení OEAV. Do projektu je zařazen i výstup na 3798 m vysoký Großglockner – nejvyšší vrchol Rakouska.

Příspěvek byl publikován v rubrice Alpenverein. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.